Alles wat je moet weten over gezonde chocolade

Over gezonde chocolade is veel onduidelijk. Zo wordt vaak beweerd dat zo puur mogelijke chocolade het gezondst is. Dit is echter niet waar. Hoe gezond chocolade werkelijk is, is namelijk afhankelijk van het percentage flavanoïden dat de chocolade bevat. De verwerkingswijze van cacaobonen zorgt er echter voor dat de meeste van deze flavanoïden verloren gaan, waardoor je ook zeer pure chocolade niet zomaar gezond mag noemen. Wil jij weten wat dan wel gezonde chocolade is? Om onduidelijkheden de wereld uit te helpen, vertellen wij jou alles wat je moet weten over gezonde chocolade.

Wat is gezonde chocolade

Gezonde chocolade is chocolade gemaakt van cacao met een hoog gehalte aan antioxidanten. De antioxidanten in cacao worden ook wel flavanoïden genoemd en hebben een gunstig effect op de gezondheid. Zo zorgen deze flavanoïden ervoor dat de elasticiteit van bloedvaten behouden wordt, zorgen ze voor een goed functionerende bloedstroom en kunnen ze diabetes voorkomen. Flavanoïden zijn een specifieke klasse van polyfenolen en zijn overvloedig aanwezig in de rauwe cacaoboon. Dit belangrijke stofje verdwijnt echter nagenoeg volledig wanneer een cacaoboon op traditionele wijze verwerkt wordt. In gewone chocolade, hoe puur deze ook kan zijn, komen daarom over het algemeen nagenoeg geen flavanoïden voor. Door gebruik te maken van een speciaal soort cacaoboon met een hoog percentage van deze bijzondere antioxidanten en deze bonen op de juiste manier te verwerken blijft het gehalte flavanoïden op peil en wordt er een gezonde chocoladesoort gecreëerd. Vooralsnog is dat nog maar één producent gelukt: Acticoa.

Waar of niet: dit wordt gezegd over gezonde chocolade

Naast het feit dat men gelooft dat pure chocolade gezond is, geloven ook veel mensen dat bittere chocolade gezond is. Dit is echter maar voor de helft waar. Bittere chocolade bevat minder suiker dan zoetere chocolade, waardoor het inderdaad gezonder is. Van gezonde chocolade mag echter nog niet gesproken worden. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat biologische chocolade niet hetzelfde is als gezonde chocolade. Biologisch zegt iets over de manier van kweken en de ingrediënten van de chocolade en niets over het gehalte aan flavanoïden.

Gezonde chocolade kopen

Wil jij gezonde chocolade kopen? Jouw portie gezonde chocolade bestel je vandaag de dag eenvoudig online bij een voedingsspecialist. Dergelijke webshops verkopen biologische en duurzame producten en producten die onder de noemer bewuste keuze vallen, zoals gezonde chocolade. Daarnaast kun je bij hen terecht voor meer informatie over gezonde chocolade. Door jouw gezonde chocolade online te bestellen hoef je niet op zoek naar een verkoopadres bij jou in de buurt en kan je jouw bestelling gewoon vanaf de bank samenstellen. Dat is wel zo makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *