Een heerlijke cupcake zelf bereiden

Cupcakes zijn erg lekker en je kunt er allerlei variaties van maken, maar hoe begin je eigenlijk bij de bereiding van deze lekkernijen? Allereerst moet je op zoek naar een basisrecept voor een cupcake. Je kunt deze overal op het internet vinden, dus start je webbrowser op en typ in de zoekmachine, basisrecept voor cupcakes. Klik een website aan die naar voren komt en begin met lezen! Om een cucpake te bereiden heb je ongeveer 40 minuten de tijd nodig als je alle bakspullen en ingrediënten in huis hebt. Het voorbereiden duurt ongeveer 15 minuten en vervolgens gaat het geheel nog 25minuten in de oven.

De ingrediënten en bakspullen

 

Als je zelf cupcakes gaat maken, dan moet je de juiste ingrediënten in huis halen. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: roomboter, kristalsuiker, zelfrijzend bakmeel, melk, eieren en cupcake mix. Deze kan je hier bestellen.  Naast de ingrediënten heb je ook nog de juiste bakspullen nodig. Zorg dat je een cupcake vormpje hebt waar je het beslag indoet voordat het in de oven gaat. Daarnaast heb je ook nog een staafmixer nodig, een kom voor het beslag, en eetlepels. Vergeet niet de oven voor te verwarmen voordat je het geheel erin zet, want dan heb je nog langer de tijd nodig.

De cupcake bakken

 

Als je het beslag en dergelijke allemaal klaar hebt dan kun je beginnen met het afbakken van de cupcakes. Zorg ervoor dat je de oven hebt voorgewarmd. Daarna zet je de bakvormpjes met het beslag in het midden van de oven en stel je de tijd in (25 minuten). Je moet de oven niet tussendoor opendoen, omdat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het cakeje. Na 25 minuten kun je controleren of het geheel goed afgebakken is door er eventueel met een prikkertje in te prikken. Als er geen nat beslag aanzit is je cupcake klaar en kan je beginnen met smullen!

Bron:
Baktotaal Bouwhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *