Hoe herken ik verse koffiebonen en waar koop ik ze?

U zult het vast wel eens meegemaakt hebben dat u verse koffie heeft gekocht. Eenmaal thuis aangekomen twijfelt u of de koffiebonen wel zo vers zijn als er werd verteld. Niemand houdt ervan om een kat in de zak te kopen, daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips waaraan u verse koffiebonen kunt herkennen. Iedereen wilt immers vers gebrande koffiebonen.

Hoe herkent u verse koffiebonen?

Als u verse koffiebonen heeft gekocht is er een simpel trucje om te herkennen of deze echt vers zijn. Wanneer u koffiebonen heeft gekocht moet u er een aantal in een boterhamzakje bewaren. Het is belangrijk dat het boterhamzakje geen lucht bevat. U moet dan het boterhamzakje met de koffiebonen erin ongeveer 24 uur laten liggen. Als de koffiebonen vers zijn, dan zal het zakje bol gaan staan. Dit komt doordat er Co2 van verse koffiebonen af hoort te komen. Wanneer er niks gebeurt, dan kunt ervan uit gaan dat de koffiebonen alles behalve vers waren. Vaak zijn de koffiebonen een lange tijd geleden gebrand, minstens een week geleden. Een ander punt waarop u kunt merken dat koffiebonen niet vers zijn is wanneer ze aan elkaar plakken. Dit komt doordat de koffiebonen dan lang de tijd hebben gehad om de olie vrij te laten komen. Hebben de koffiebonen een heerlijke en sterke aroma? Dan weet u zeker dat ze vers zijn! Twijfelt u alsnog? Vraag dan gewoon naar de branddatum van de koffiebonen.

Koop verse koffiebonen niet in de supermarkt

Houdt u van verse koffiebonen? Bestel deze dan in een webshop. Vaak bieden ze hier tegen scherpe prijzen verse koffie aan. In de supermarkt is de kans namelijk groot dat u geen verse koffiebonen gaat vinden. Sla deze daarom over in uw zoektocht naar verse koffiebonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *