Op zoek naar koolhydraatarme salades

Mensen worden kritischer op hun voeding. Dat merk je aan alles. Er is veel aandacht voor voeding en gezondheid in het nieuws. Een zeer actueel item is het Voedingscentrum, dat haar Schijf van 5 heeft veranderd.
Het blijkt namelijk dat veel koolhydraatarme producten zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor producten met meer gezonde vetten en eiwitten.

Salades

Salades zijn van nature koolhydraatarm en passen dus ook perfect binnen een gezond dieet. Maar wanneer je toevoegingen aan je salades gaat doen, zoals dressings, stukjes ei en stukjes aardappel, kan het zijn dat je van een gezonde salade een zeer ongezonde salade maakt.
Een goede koolhydraatarme salade bestaat dan ook voornamelijk uit groenten met stukjes vlees, vis of kip.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn belangrijk, want ze voorkomen dat je teveel negatieve koolhydraten binnen krijgt. De zogenaamde snelle koolhydraten (die snel worden verwerkt en opgeslagen als vet) krijgen zo geen kans, maar eiwitten wel. Je vindt deze gezonde ingrediënten gelukkig in elke supermarkt. Neem bij voorkeur een salade met vis, vlees of kip en vul aan met noten en zaden. Die hebben een zeer positieve uitwerking op je lichaam en dragen bij aan je spiermassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *