Verschillende gezonde maaltijden van de maaltijdservice

Een maaltijdservice bezorgt tegenwoordig overal in Nederland gezonde maaltijden aan huis. Dit zijn al lang geen vieze diepvriesmaaltijden meer. Nee, tegenwoordig gaat het om verschillende soorten maaltijden die kant en klaar thuisbezorgd worden en opgewarmd dienen te worden in magnetron of oven. Het aanbod wisselt wekelijks en er wordt ingespeeld op dieetwensen van de klant (glutenvrij, lactosevrij of bijvoorbeeld vetarm). Dat laatste is interessant wanneer je als maaltijdvoorziening klant wilt meedoen aan het Heller dieet.

Wat en hoe eten met het Heller dieet

Tijdens je Heller dieet, of levenswijze, eet je drie maaltijden per dag. Twee daarvan zijn koolhydraat arm maar rijk aan vezels en eiwitten. De derde maaltijd is een soort van beloning, daarin mag je alles eten als je wil zelfs koolhydraten. Voor je nu denkt: is dat alles? Er zitten wel een paar voorwaarden aan verbonden. Er bestaat een verband tussen de tijd waarin een maaltijd genuttigd wordt en de hoeveelheid insuline die wordt aangemaakt. Dus doe je korter over een koolhydraatrijke maaltijd zal er minder insuline aangemaakt worden als je langer doet over dezelfde maaltijd. Het devies is dus door eten. Doordat je lichaam minder insuline zal produceren (lees over produceren) zullen overtollige calorieën minder als vet opgeslagen worden. En het lichaam kan het opgeslagen vet beter afbreken. Het mes snijdt dus aan twee kanten, en minder vet opslaan en vet beter afbreken. De belangrijkste voedingsmiddelen voor de 2 vezel en eiwitrijke maaltijden zijn: Groenten (uitzondering maïs en peulvruchten), Eieren, Mager vlees (bijvoorbeeld kip), Vis en Magere kaas. Je moet dus specifiek vragen om koolhydraatrijke maaltijden bij de maaltijdservice. Dit wordt vaak geleverd bij mensen die herstellen van een ziekenhuisopname bijvoorbeeld.

Voor wie zijn deze dieetmaaltijden geschikt?

Herken je de symptomen van een koolhydraatverslaving, dan kan een Heller dieet jouw helpen. Ben je een diabetes type 2 patiënt dan kan Het Heller dieet ook zeer geschikt zijn. Immers je verminderd de insuline productie en controleert daarmee ook je bloedsuiker spiegel. Daarnaast zul je langzaam maar zeker gewicht kwijt gaan raken. Je zult door het Heller dieet te volgen ook minder gaan eten, immers je hersens krijgen weer een seintje van je lichaam dat je vol zit. Iets wat bij een koolhydraatverslaving niet meer gebeurt, de kans dat je overeet wordt dus verminderd. Heel kort, minder insuline in je lijf betekent minder vet opslag van overtollige calorieën en makkelijker afbreken van bestaand vet. Ook het zelfslank plan werkt volgens dit principe, dus kan een goed alternatief vormen als Heller je niet bevalt. Meer lezen over Het Heller Programma kan online of zoek direct meer recepten voor het Heller programma in het kookboek.


Informeren bij je maaltijdservice

Bijna elke grote maaltijdvoorziening in Nederland heeft de beschikking over een diëtist. Hij/zij kan je informeren over de verschillende maaltijden die het bedrijf kan bezorgen en advies geven voor je specifieke situatie. Zo weet je precies welke gezonde gerechten je moet kiezen en welke type maaltijden je beter niet kunt kiezen. Ook kun je een soep en nagerecht bij bestellen. Bij afname van 3 gerechten of meer wordt de bestelling vaak ook gratis aan huis bezorgd door een vriendelijke en lokale bezorger. Ideaal dus voor senioren / ouderen die niet meer zo mobiel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *