Verse streekproducten thuisbezorgd

Er is een positieve ontwikkeling gaande in de voedingsindustrie, wat je ziet is dat er steeds meer niche diensten op het internet te vinden zijn waar je verse producten kunt bestellen. Waar je vroeger voor naar de speciaalzaak ging, de groenteboer, de slager, bakker en ga zo maar door, zag je een tijd waarin grote supermarkten dit omver wierpen en steeds meer consumenten naar de winkels wisten te lokken en daarmee veel speciaalzaken uit het straatbeeld verdwenen.

Dit ten ongunst van onze gezonde voeding, want de supermarkt is misschien wel en handige plek waar je alle producten en werkelijk alles wat je nodig had aan boodschappen op een plek kon kopen voor een leuke prijs, maar gezond en verantwoord allerminst en dan hebben we het nog niet over duurzame producten gehad.

Gelukkig is er nu weer een nieuwe plek waar je werkelijk alles kunt kopen, het internet. De ontwikkeling die je ziet is dat deze speciaalzaken weer terug aan het komen zijn, niet in een fysieke winkel maar wel met webwinkels, want laten we eerlijk zijn, op het internet is niemand de baas zoals supermarkten dat wel in de dorpen, en steden zijn. Je kunt tenslotte allen vanuit je luie stoel op het werk of thuis bestellen en het wordt allemaal in de meeste gevallen nog gratis bezorgd ook. Dus waarom zou je niet weer gezond gaan eten nu het kinderlijk eenvoudig is om aan lokale verse ingrediënten te komen.

Streek producten.

Het leuke hiervan is dat je tegenwoordig direct boodschappen kunt doen bij lokale boeren in jouw regio, daarmee steun je niet alleen de plaatselijke economie maar krijgen boeren een veel eerlijkere prijs voor hun product. Het bestellen van deze erg verse seizoensproducten doe je via de verschillende webshops die er te vinden zijn of via een bezorgdienst zoals het Amsterdamse De Krat of Streekbox.

De Krat.

Het bedrijf zit in Amsterdam en verkoopt al meer dan 10 jaar boodschappenpakketten in de vorm van een houten krat, deze valt tegenwoordig onder de noemer maaltijdbox maar was er al voordat de term maaltijdbox bestond. Het bedrijf werkt met boeren uit eigen land samen om zo de beste kwaliteit en lekkerste seizoensproducten bij jou in huis te krijgen. Je kunt een abonnement nemen op hun boodschappenpakket of een keer een eenmalige maaltijdbox proberen om te zien of het wat voor je is. Je krijgt dan een krat met erg verse ingrediënten thuisbezorgd, veel groente, verse ambachtelijk vlees met een boekje ter inspiratie voor een aantal erg lekkere recepten.

Meer informatie over De Krat.

Streekbox.

Dit is ook een bedrijf dat een dergelijk boodschappenpakket in de vorm van een maaltijdbox bezorgd, wederom gevuld met kwalitatieve producten, duurzaam geproduceerd en allemaal uit eigen streek, vandaar ook de naam Streekbox. Het bedrijf bied net als de krat verschillende boxen aan, en kun je kiezen uit een speciale box voor vegetariërs, een box die bij het gezin past en zelfs een aparte fruitbox gevuld met vers seizoensfruit.

Meer informatie over Streekbox.

Verse producten = gezonder eten.

Ik hoef je niet uit te leggen dat je met verse seizoensproducten of verse producten die direct bij de telers vandaan komen een stuk gezonder eet dan de bewerkte producten met toevoegingsmiddelen in de supermarkten. De bovenstaande bedrijven zijn maar twee van de vele voorbeelden waar je verse gezonde producten kunt bestellen via het internet, er zijn tal van andere vergelijkbare diensten beschikbaar die je allemaal op het internet kunt vinden.

Er is eigenlijk geen reden meer om niet je boodschappen via het internet te bestellen, de verhalen over dat het duurder is dan de supermarkt is ook lang niet altijd waar, er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarmee je goedkoper uit bent dan bijvoorbeeld bij de Albert Heijn, ook moet je niet vergeten hoeveel tijd je kwijt bent wanneer je elke week zelf je boodschappen doet, en de reis of brandstof kosten die je daar extra aan hebt. Boodschappen bezorgen is helemaal nog zo gek niet, als je dan toch bezig bent kijk dan meteen naar de opties om gezonde producten te bestellen, bijvoorbeeld via De Krat of Streekbox zoals hierboven beschreven.

Wil je nog meer maaltijdbezorgdiensten vinden, of weten wat er allemaal te vinden is op het gebied van online boodschappen, verse gezonde maaltijden bestellen en bezorgen en andere gerelateerde bezorgdiensten in jouw buurt. Dan kun je wellicht het beste de website www.maaltijdbox.nu raadplegen. Op deze website kun je op plaats, provincie, land of zelf postcode zoeken naar welke bezorg diensten er bij jouw bezorgen, je kunt er ook simpel op categorieën zoeken en of kenmerken zoals vegetarische maaltijden, biologische producten en ga zo maar door.

Meer informatie op www.maaltijdbox.nu

Tot slot.

Wij zijn altijd opzoek naar ervaringen van anderen, dus heb je zelf een ervaring met een van de vele maaltijd diensten, boodschappenservice of maaltijdbox? Laat ons het weten, reageren mag altijd, ken je een dienst die de moeite waard is om te noemen dan mag dat ook.

Wij proberen met onze bijdragen meer mensen over te halen om weer gezonder te gaan eten en dat kan alleen met verse producten en verse maaltijden die volgens de gedachte van een uitgebalanceerd voedingspatroon bedacht worden. De eerste stap die je moet nemen is inzien dat de meeste producten in de grote winkels gewoon niet goed genoeg zijn.

Verse producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *